Hanna Verhoeven

Oedeem & Oncologie Fysiotherapeut

Janneke Fleuren

Ergotherapeut

Kim Willems

Ergotherapeut

Marijke Verhoeven

Psychosociale ondersteuning

Elly Jacobs

Oncologie diëtist

Hanna Verhoeven

Oedeem & Oncologie Fysiotherapeut

Na het behalen van mijn fysiotherapie diploma in 2003, ben ik mezelf in 2009 gaan specialiseren in de oncologie. In 2012 heb ik mijn oncologie diploma behaald en de specialisatie oedeemtherapie. Sinds 2021 ben ik als praktijkdocent verbonden aan het Nederlands Paramedisch Instituut bij de opleiding Oedeemtherapie.

Mensen die te maken krijgen met oncologie-behandelingen, kunnen op meerdere vlakken problemen ervaren (lichamelijk of mentaal). Daarom vind ik het belangrijk dat ieder persoon die met kanker te maken krijgt vanuit meerdere disciplines begeleid kan worden. Als fysiotherapeute ben ik er voor het fysieke en conditionele gedeelte in de aanloop, tijdens of na de vaak zware oncologische behandeling. Ik sta voor een warme en persoonlijke begeleiding.

Kwaliteit van leven staat voorop, in welke fase van de ziekte ook.

hanna@centrumvooroncologie.nl

Janneke Fleuren

Ergotherapeut

Wanneer je de diagnose kanker krijgt staat de wereld op zijn kop, alles wat ooit vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Ik ben Janneke Fleuren, als ergotherapeut maak ik reeds vijf jaar dagelijkse activiteiten mogelijk voor mensen met of na kanker. Door de gevolgen van de medische behandeling van kanker kan het zijn dat vermoeidheid of cognitieve klachten u beperken om dingen te doen. Het is mijn passie dat u (weer) de dingen kunt doen die belangrijk voor u zijn. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u uw werk en/of uw huishouden weer op kunt pakken doordat u minder moe bent. De cursus ‘Ergotherapie bij oncologie’ en de master ‘Neurorevalidatie en Innovatie’ hebben mij de juiste kennis en expertise gegeven om u de behandeling te kunnen geven die u nodig hebt.

janneke@centrumvooroncologie.nl

Kim Willems

Ergotherapeut

Ik ben sinds 2019 werkzaam als ergotherapeut bij JIPA praktijk voor ergotherapie. Hier heb ik de passie voor het behandelen en coachen bij oncologische problematiek ontdekt. In 2022 heb ik de specialisatie ergotherapie en oncologie behaald.

Het vinden van een balans in belasting en belastbaarheid en het opbouwen van energie waardoor dagelijkse betekenisvolle activiteiten weer mogelijk worden. Dat is waarmee ik graag aan de slag ga!

Ik kijk naar mogelijkheden en besteed niet alleen aandacht aan activiteiten die ‘moeten’ maar ook aan activiteiten die plezier geven.

kim@centrumvooroncologie.nl

Marijke Verhoeven

Psychosociale ondersteuning

Ik ben afgestudeerd als A-verpleegkundige in 1983, mijn specialisatie oncologie heb ik afgerond in 1986 en de specialisatie palliatieve zorg in 1990. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Coach en Counselors in Amersfoort. In datzelfde jaar heb ik mijn praktijk Life Crystal opgericht en sindsdien ben ik oncologisch counselor en bied ik psychosociale begeleiding aan mensen met kanker.

Daadwerkelijk iets betekenen voor hen en hun naasten in een moeilijke periode in hun leven.

Samen het gesprek aan gaan wat het betekent als je getroffen wordt door kanker. Hoe nu verder, is een vraag die speelt, en wat kom je allemaal tegen in deze zoektocht.

De begeleiding bestaat voornamelijk uit gesprekken en soms wat eenvoudige oefeningen, met als doel het hervinden van je eigen kracht. 

Voor uitgebreide informatie bezoek je mijn website:  www.lifecrystal.mvlc.nl

marijke@centrumvooroncologie.nl

Elly Jacobs

Oncologie diëtist

In 1989 ben ik afgestudeerd als Diëtist aan de HAN in Nijmegen.

Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in het ziekenhuis in Zwolle en de Thuiszorg, ben ik in 1993 gestart in het Maasziekenhuis. Aanvankelijk als diëtist in de voedingsdienst als teamleider, later als paramedisch diëtist in het ziekenhuis en op de polikliniek.

Gedurende mijn jarenlange ervaring in het Maasziekenhuis is mijn interesse in de oncologische patiënt gegroeid. Ik ben bijscholingen gaan volgen om mijn kennis over oncologie te vergroten en ben lid geworden van een werkgroep van het LWDO (Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie) en het ONZG (Oncologie Netwerk Zuid Gelderland).

Het begeleiden van de oncologische patiënt is dankbaar en uitdagend. Dit is voor mij de reden dat ik deze patiënten graag begeleidt. In alle fases van de ziekte speelt voeding een belangrijke rol: voor, tijdens en na de behandeling, maar ook als er geen behandeling mogelijk is kan voeding een belangrijke bijdrage leveren om zo lang mogelijk kwaliteit van leven te behouden.

elly@centrumvooroncologie.nl